Depunerea juramantului de credinta

luni, 25 ianuarie 2010

Azi, 25 ianuarie 2010 am depus juramantul de credinta Romaniei, noii si in acelasi timp vechii mele Patrii, redobandind astfel cetatenia romana. Toata ceremonia, destul de slab organizata a avut loc la sediul Institutului National al Magistraturii, in prezenta Ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Inghesuiala, nervi, nerabdare, accentuate pe fondul gerului de afara, si o sala mult prea mica pentru cei 280 de proaspeti cetateni romani. Insa toate au trecut dupa ce m-am pomenit cu certificatul de cetatenie in mana. Ciudat, ma asteptam sa fiu mai bucuros, insa dupa 3 lungi ani de asteptare, mi-a trecut si o buna parte din bucurie.

Juramantul de credinta se da in grup, repetand dupa ministru urmatoarea fraza : "Jur sa fiu devotat patriei si poporului roman, sa apar drepturile si interesele nationale, sa respect Constituia si legile Romaniei."

Directoarea Directiei de Cetatenie, pe care emotiile evenimentului si, probabil, prezenta ministrului, o depaseau vizibil a declarat ca procedura de redobandire a cetateniei va continua sa fie la fel de "lesnicioasa" ca pana acum!? Sa speram ca aceasta lesniciozitate se va inlesni si mai mult, pentru ca alti 800.000 de moldoveni abia asteapta sa depuna juramantul de credinta Romaniei.

Domnul Predoiu, unul dintre cei mai buni ministri de justitie ai Romaniei post-decembriste, a declarat : "Modificarea legislatiei în vigoare si masurile administrative luate la nivelul Directiei Cetatenie au permis cresterea rapiditatii in procesarea cererilor de acordare a cetateniei. In 2008 au fost aprobate în jur de 5.500 de cereri in timp ce anul trecut au fost solutionate peste 25 de mii de astfel de solicitari. Speram ca prin masurile de reorganizare a Direcţiei pe care intentionam sa le luam in perioada imediat urmatoare vom creste si mai mult numarul de cereri pe care le solutionam, astfel incat sa clarificam mai rapid dosarele primite spre solutionare, cu pastrarea garantiilor prevazute de lege pentru solutionarea lor." Si noi speram acelasi lucru.

Una peste alta, ii felicit pe toti cei care au devenit azi cetateni romani. Pot spune ca de azi incepe o noua etapa in viata mea. Timpul va arata daca am avut sau nu dreptate.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari!!!

Big Boss spunea...

Felicitari Andrei... Cand sarbatorim??? :)

AndreiBabcinetchi spunea...

Sarbatorim neaparat :) Sa scapam mai intai de examene.

Anonim spunea...

Bai sa fie! Dar pe tine chiar te intereseaza Romania!!!

Anonim spunea...

o sa se aleaga prafu' de tara asta cu atatia moldoveni

AndreiBabcinetchi spunea...

Eu cred k o sa se intample exact invers. In felul acesta mai diluam din tigani. Nu ca as avea ceva cu tiganii.

Napocel spunea...

Felicitări!

Anonim spunea...

daca toti moldovenii romani care traiesc in moldova se muta in romania pentru ca e mai bine , moldova o sa ramana un teritoriu nelocuit de romani. solutia cea mai buna e sa ramana cat mai multi moldoveni romani acolo. exemplul cel mai bun este ungaria. desi ungurii care traiesc in romania au primit cetatenie , nu pleaca de aici pentru a nu pierde ce au castigat.

Trimiteți un comentariu