Lacrimi si flori de la tinerii basarabeni pentru Doina si Ion Aldea Teodorovici, martiri ai Romaniei

duminică, 31 octombrie 2010

Așa cum ne-au obișnuit de 18 ani, de când sufletele celor doi artiști s-au ridicat la cer, și în acest an Organizația Studenților Basarabeni organizează o întâlnire la monumentul soților Aldea- Teodorovici din comuna Coșereni, ridicat chiar pe locul în care a avut loc accidental rutier, care le-a pus capăt zilelor.

In memoria celor doi artişti, pe partea dreaptă a şoselei Bucureşti-Urziceni-Slobozia, la intrarea în comuna Coşereni, chiar în locul în care maşina cu care se deplasau spre Chişinău a intrat într-un copac, a fost ridicată o cruce de marmură albă.

„Ne-am obișnuit cu prezența tinerilor basarbeni la monumentul soților Teodorovici, pe care îi așteptăm cu drag de fiecare dată. Pe lângă studenții din Basarabia, an de an, au fost prezenți la monument și localnicii din Coșereni, care au fost martori la cumplita tragedie. Ne îngrijim în fiecare an să aducem la locul troiței un generator electric, boxe și un microfon, la care preotul din localitate să oficieze slujba de pomenire“, a declarat Ion Radu, primarul comunei Coșereni.

Astăzi, 30 octombrie, se vor împlini 18 ani de la moartea celor doi cântăreţi care au militat pentru unirea Basarabiei cu România. Imediat după revoluţia din decembrie 1989, cei doi soţi au început activ propaganda pentru unire şi pentru introducerea limbii române în Basarabia. Dacă astăzi se învaţă în limba română şi dacă alfabetul latin a fost reintrodus în Basarabia este şi meritul lor.




Sursa:Adevarul

2 comentarii:

Adi spunea...

Pacat de ei ...

securitate it
Adrian Tanase
cik
blog
funny video

.... spunea...

Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
Ea este competentă în următoarele vrăji:
* vrăji de dragoste
* vrăji de căsătorie
* vrăji de bani
* vrăji de frumusețe
* Vrăji de noroc
* Vrăji de atracție sexuală
* Vrăji de vindecare a SIDA
* Vrăji de loterie
* Blestemele elimină imediat vrăjile
* Vrăji de protecție
* Vrăji de loterie
* Vrăji norocoase
* Vraja de fertilitate
* Inel de telekineză 💍
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619

Trimiteți un comentariu