Despre tinerete

duminică, 10 ianuarie 2010

Tineretea nu este o etapa a vietii, ci este o stare de spirit. Tineretea nu tine de obraji imbujorati, buze rosii si genunchi supli. Ea este o chestiune de vointa, un atribut al imaginatiei, o vigoare a emotiilor. Este prospetimea celor mai profunde izvoare ale vietii.

Tineretea inseamna victoria curajului asupra timiditatii, a poftei de aventura asupra dorintelor de confort. Pe aceasta o gasesti mai degraba la un om de 60 de ani decat la unu de 20. Nimeni nu imbatraneste pentru ca trec niste ani. Cu totii imbatranim pentru ca renuntam la idealurile noastre.

Anii pot sa aduca riduri pe piele, dar pierderea entuziamului aduce riduri pe suflet. Grija, teama, autodistrugerea imbolnavesc inima si duc spiritul la pamant. Fie de 16 ani sau de 60, fiecare inima poarta in sine atractia interogatiilor, pofta copilareasca pentru tot ce va urma si bucuria jocului care este viata.

In inima ta si in inima mea deopotriva se gaseste o statie de receptie; cat timp ea primeste mesaje legate de frumusete, speranta, bucurie, curaj si putere de la oameni si de la Infinit, atata timp esti tanar. Atunci cand antenele nu merg, si spiritul tau e acoperit de zapezile cinismului si de gheata pesimismului, atunci imbatranesti, chiar daca ai doar 20 de ani. Dar atata timp cat antenele merg si primesc semnale optimiste, exista speranta ca vei muri tanar la 80 de ani.

Samuel Ullman, om de afaceri, poet, filantrop american de origine evreiasca.

3 comentarii:

Anonim spunea...

de ce dai copy + paste de pe un site, in loc sa-ti exprimi parerea din propria-ti viziune, doar esti tanar nu? sunt de parere ca astfel iti vei atrage mai multi vizitatori pe acest blog (daca asta ti-e scopul).te pup

AndreiBabcinetchi spunea...

eu nu stiu pe ce site ai vazut tu chestia asta. eu de fapt am luat dintr-o carte pe care am citit-o recent si care m-a impresionat, "Matsushita Leadership" de John P.Kotter, pag 199. Este de fapt poemul preferat al lui Konosuke Matsushita, "Youth", scris de poetul american Samuel Ullman, dupa cum am si scris la sfarsitul post-ului.

Anonim spunea...

Bună ziua, aveți nevoie de un împrumut pentru a satisface unele din nevoile tale ? Am oferă împrumuturi de toate tipurile pentru cei interesați și grave. Sunteți cu adevărat în nevoie, atunci contactați-mă prin e-mail: cassandrabazarov@gmail.com

Trimiteți un comentariu